Termeni și condiții

Website-ul prezent la adresa www.solcharge.ro, denumit în continuare solcharge.ro este administrat și reprezintă proprietatea SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J3/999/02.05.2023, având cod unic de înregistrare 48083264. Prin utilizarea site-ului solcharge.ro declarați ca sunteți de acord cu condițiile prezentate mai jos.

Recomandăm citirea cu atenție a acestora. SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o alta notificare. Cea mai recentă versiune poate fi accesată în aceasta pagină.

Accesul/vizitarea acestui website de către dumneavoastră se supune Termenilor și Condițiilor de utilizare, și implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la acestea și reprezintă înțelegerea dintre părți.

Relația dintre părți este guvernată de următoarele acte normative:

 • OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor
 • OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii
 • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor
 • Legea 365/2002 privind comerțul electronic

SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL, garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul solcharge.ro și nu ii conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau fără acordul prealabil scris al acesteia.

Întregul conținut al site-ului solcharge.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe și alte date – este proprietatea SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL și a furnizorilor săi și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL, a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.

Domeniul solcharge.ro este deținut de către SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL. Utilizarea acestei mărci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor și emblemelor, în forma directă sau “ascunsă” (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, căutare web) fără permisiunea prealabilă scrisă este interzisă și se pedepsește conform legii.

Preturile produselor pot fi schimbate oricând, fără a fi nevoie de notificări prealabile. Verificați prețul final de vânzare înainte de a achiziționa un produs. De asemenea, SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL poate aduce în orice moment modificări asupra conținutului site-ului solcharge.ro, modificări de structura și accesibilitate, poate sista furnizarea informațiilor pe site, fără a necesita un acord prealabil și fără a acorda vreo notificare către utilizatori sau către terțe persoane. SOLCHARGE DISTRIBUTION S.R.L. poate limita accesul la anumite părți din site, la anumite facilități/frame-uri din site, poate aduce limitări de acces anumitor IP-uri fără notificări și fără vreo răspundere.

2. DEFINIȚII
SOLCHARGE DISTRIBUTION S.R.L., prin intermediul magazinului on-line solcharge.ro, intitulat generic  SOLCHARGE DISTRIBUTION  este denumit “Furnizor” iar produsele, textele și pozele de pe site-ul solcharge.ro sunt denumite “Conținut”.
SOLCHARGE DISTRIBUTION permite accesul la site-ul solcharge.ro și implicit la conținutul site-ului atât vizitatorilor, cat și utilizatorilor. Prin termenul “Vizitator” al site-ului se înțelege orice persoana fizică sau juridică ce va avea acces liber la site.
Prin termenul “Utilizator” se înțelege orice “Vizitator” care se înregistrează ca “Utilizator” prin completarea unui formular de înregistrare, care ii va folosi la realizarea de comenzi de produse de pe site.

3. PRODUSE ȘI POLITICA DE PREȚURI
Produsele comercializate prin intermediul site-ului solcharge.ro sunt proprietatea Furnizorului. Furnizorul garantează ca produsele sunt noi și ambalate. Factura fiscală poate fi emisă și în format electronic, conform legislației în vigoare. Produsele sunt oferite în limita stocului disponibil. Prin urmare, SOLCHARGE DISTRIBUTION își rezervă dreptul de a nu onora o comanda dacă produsul vizat nu se mai află în oferta curentă de pe site și se angajează să actualizeze frecvent oferta de produse de pe site, în funcție de disponibilitatea produselor în stoc.
Preturile prezentate pe site includ T.V.A. (19%, conform legislației în vigoare), însă nu includ costuri de livrare. Costurile de livrare sunt afișate în secțiunea “Informații livrare” iar în secțiunea “Finalizează comanda” vor fi afișate atât prețul total al produselor (T.V.A. inclusă) cat și prețul total al comenzii (costuri de transport/livrare).
SOLCHARGE DISTRIBUTION se angajează să afișeze corect pe site preturile și informațiile cu privire la caracteristicile și disponibilitatea produselor. Totuși, mai pot apărea erori de sistem în afișarea sau calcularea prețurilor. În acest caz, va fi considerat prețul final al comenzii cel stabilit pe pagina de finalizare comandă sau telefonic împreună cu consultantul de vânzări. Daca întâmpinați astfel de neconcordante, vă rugăm să le sesizați la numărul de telefon 0750418020 sau sa ne scrieți pe adresa de e-mail contact@solcharge.ro.

Imaginile publicate pe site în dreptul produselor sunt cu titlu de prezentare, iar produsele livrate pot fi diferite de cele prezentate în imagini. Pentru a evita o astfel de situație este indicat să discutați în prealabil cu un consultant de vânzări al firmei noastre. SOLCHARGE DISTRIBUTION nu își asuma responsabilitatea pentru caracteristicile și specificațiile produselor de pe site, acestea fiind responsabilitatea reprezentanților mărcilor care le-au furnizat sau a importatorilor.

4. FACTURAREA ȘI PLATA
Plata se poate face în numerar la livrare, prin ordin de plata/virament bancar în avans sau cu cardul online după finalizarea comenzii.

 • Plata cu numerar la livrare. 

Plata se face integral, în lei, la valoarea confirmată și evidențiată în factura emisa, către comisionarul care efectuează livrarea, în momentul recepționării coletului.

 • Plata prin ordin de plata/virament bancar

Aceasta plată se va efectua în avans, în contul bancar de mai jos, după confirmarea comenzii și emiterea unei facturi proforme cu valoarea produselor comandate, conform legislației în vigoare. Factura fiscală va fi emisă după confirmarea plății și va fi transmisă beneficiarului împreună cu produsele comandate.

SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL

J3/999/02.05.2023
Cod fiscal: RO48083264
Cont bancar: RO94 INGB 0000 9999 1380 8430
ING Romania

 • Plata online cu cardul

Pe site-ul nostru pot fi făcute plăti online cu cardurile VISA, Master Card, Maestro și Visa Electron prin procesatorul de plăti …… . Banii vor fi retrași din cont în momentul finalizării comenzii, în urma completării datelor cardului și a sumei aferente valorii comenzii, în interfața procesatorului de plați. A se vedea capitolul “Politica de Confidențialitate”.

5. LIVRARE ȘI TRANSPORT
Produsele comandate de pe site-ul nostru se livrează în toată țara, în cel mai scurt timp posibil. Livrările se fac  de către o firmă de curierat colaboratoare. Produsele sunt ambalate, sigilate și asigurate pe tot parcursul transportului, până la livrare. SOLCHARGE DISTRIBUTION își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni încă o dată după ce reușește să ia contact cu acesta, după care comanda va fi returnată la sediu, clientul urmând sa suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea produselor comandate. SOLCHARGE DISTRIBUTION va păstra bunurile comandate timp de 3 (trei) zile. După acest interval, comanda va fi anulată.

Recepția produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună și corespund cantitativ și calitativ cu ceea ce s-a comandat și aceasta este făcută în momentul semnării documentelor fiscale legale ce însoțesc coletul. În cazul în care livrarea se efectuează direct de către curierii angajați ai lui SOLCHARGE DISTRIBUTION , factura constituie contract de vânzare/cumpărare conform legislației românești în vigoare, Prin semnarea facturii clientul își exprima acordul explicit cu privire la faptul că a primit produsele care sunt conform cu comanda și cu nevoile acestuia. În situația în care comenzile sunt livrate printr-o firmă de curierat colaboratoare, clientul este obligat sa recepționeze marfa și daca totul este conform cu comanda să semneze documentele curierului.

SOLCHARGE DISTRIBUTION își rezerva dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de SOLCHARGE DISTRIBUTION care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, tulburări civile, drumuri închise sau alte impedimente de forță majoră conform uzanțelor legii românești.
Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de SOLCHARGE DISTRIBUTION față de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumei încasate de SOLCHARGE DISTRIBUTION de la acest client.

6. CONFIDENȚIALITATEA DATELOR PERSONALE – POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE
Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL, cu sediul în strada Aleea Teilor, nr. 9, Argeș, România, în calitatea de operator de date.
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet solcharge.ro, la care ne vom referi în continuare cu denumirea de “site-ul”.
6.1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
A. Daca sunteți client al site-ului, SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal cum ar fi:

 • nume și prenume;
 • număr de telefon;
 • adresa de email;
 • adresa de facturare;
 • adresa de livrare;
 • date referitoare la modul în care utilizați site-ul (de exemplu: comportamentul/preferințele/obișnuințele dumneavoastră în cadrul domains)
 • orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezulta din utilizarea site-ului.

Daca pentru a va crea cont de utilizator pe site, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL va prelucra următoarele date publice de profil afișate de aplicațiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.
În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont.
În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de email și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL, iar contul creat va fi șters automat.
B. Daca sunteți vizitator al site-ului, SC SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați:

 • în mod direct în contextul utilizării site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact/întrebări/reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel;
 • în mod indirect, date precum: adresa IP, browser folosit, durata navigării, istoricul căutărilor, sistem de operare folosit, limba și pagini vizualizate, URL-uri complete, secvența de click-uri către, prin și de la site-ul nostru, informații sau produse vizualizate/căutate, durata vizitelor pe anumite pagini, informații privind interacțiunea cu paginile (exemplu: derularea, click-urile, trecerile de mouse), date despre comportamentul utilizatorilor.

Mai multe despre politica de confidențialitate pot fi citite accesând link-ul https://solcharge.ro/politica-de-confidentialitate

7. PROMOȚII ȘI CONCURSURI
SOLCHARGE DISTRIBUTION stabilește regulamentele promoțiilor și ale concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștință eventualilor participanți numai prin intermediul site-ului propriu. De aceste promoții beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afișate pe site. De asemenea promoțiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp specificată în regulament și în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție și o putem întrerupe sau anula în orice moment fără nicio notificare prealabilă.

8. GARANTIA PRODUSELOR
Condițiile de garanție sunt în conformitate cu Legea nr. 449/2003 și O.G. nr. 21/1992. La solicitarea garanției este necesară prezentarea produsului defect împreună cu accesoriile aferente, copie după factura fiscală și certificatul de garanție în original. În cazul în care produsele ajung neînsoțite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se soluționa garanția.
SOLCHARGE DISTRIBUTION nu răspunde de eventualele defecțiuni ale produselor cumpărate de pe site-ul său. Toata responsabilitatea acestor defecțiuni și repararea lor revine în sarcina importatorului sau a service-ului autorizat de acesta. Toate produsele sunt însoțite de certificatul de garanție original emis de importator sau de furnizor. Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de SOLCHARGE DISTRIBUTION față de orice client, în cazul nelivrării corespunzătoare, este valoarea sumei încasate de SOLCHARGE DISTRIBUTION de la acest client.

În conformitate cu Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, declarăm ca produsele livrate corespund documentației de execuție a producătorului și/sau declarației de conformitate a produsului. Răspunderea SOLCHARGE DISTRIBUTION pentru lipsa conformității produselor comercializate este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 24 de luni de la livrarea produselor, data menționată în factura fiscala care însoțește produsele. Garanția de conformitate se aplică numai Consumatorilor definiți în Legea nr. 449/2003: “Consumator – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații, care, în cadrul contractelor care intră sub incidența prezentei legi, acționează în scopuri din afara activității sale comerciale, industriale sau de producție, artizanale ori liberale”.

Pentru produsele refurbished (second hand) garanția oferită este de 6 luni.

Recomandări pentru echipamentele electronice:
Dupa despachetarea echipamentelor electronice este necesar ca acestea să nu fie puse în functiune cel putin doua ore, pentru a se elimina condensul (in cazul în care au fost transportate la temperaturi scazute sau pe vreme umeda, cetoasa) si pentru a se ajunge la temperatura mediului ambiant. Inaintea conectarii echipamentelor la retea verificati daca tensiunea de alimentare este de 220V +/- 10%, 50Hz +/- 2%. Se va utiliza priza (prelungitor) cu impamantare la echipamentele prevazute cu cablu cu impamantare. Temperatura ambientală de functionare trebuie sa fie intre 15 şi 35 grade C (la depozitare intre -15 si 50 grade C). Umiditatea intre 0 si 90% fara condensare. Echipamentele sunt concepute pentru a fi utilizate cu predilectie in mediu nonprofesional. Mediul înconjurator trebuie sa fie lipsit de praf, agenti corozivi si vibratii. Se recomanda utilizarea unei surse de tensiune UPS pentru evitarea defectarilor datorate retelei electrice. Conectarea sau deconectarea cablurilor intre echipamente se executa cu cablurile de alimentare de la toate echipamentele deconectate de la retea. Nu este permisa oprirea si pornirea succesiva a echipamentelor la intervale de timp mai mici de 10 sec. Echipamentele USB se conecteaza la PC numai dupa instalarea software-ului si a driver-ului care le insoteste.

9. DREPTUL DE RETRAGERE
În conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 34/2014, aveți dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expira după 14 zile. Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail.

Daca va retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul ca ați ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care v-ați exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până în momentul la care ne-ați furnizat dovada ca ați trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Nu se accepta pentru retur produse personalizate conform cerințelor clientului, produse care prezinta modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri. Nu se accepta returul produselor de igienă care sunt desfăcute din ambalajul original sau folosite.

10. CALITATEA SERVICIILOR DE HOSTING, LINK-URILE CATRE ALTE SITE-URI, ERORI DE FUNCTIONARE
Siteul solcharge.ro este găzduit de serverele unei terțe firme. SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări sau actualizări ale scripturilor programate. SOLCHARGE DISTRIBUTION nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului solcharge.ro.   SOLCHARGE DISTRIBUTION nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul solcharge.ro. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poarta proprietarii site-urilor în cauza.

11. ABONAREA ȘI DEZABONAREA LA NEWSLETTER
Abonarea și dezabonarea la newsletterul site-ului solcharge.ro este gratuită și voluntară și implică acceptarea următorilor termeni de utilizare. Mesajele transmise nu sunt nesolicitate și oricând va puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui e-mail. Mesajele trimise respecta Legea Comerțului Electronic în ceea ce privește comunicarea comerciala așa cum este ea stipulata de legislația românească și internațională.

Utilizarea newsletterului se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conținutului precum se autorizează și folosirea site-ului, în condițiile prevăzute de prezentul document, iar politica de confidențialitate este descrisa pe larg în secțiunea “Politica de confidențialitate”. SOLCHARGE DISTRIBUTION deține toate drepturile asupra conținutului newsletterului trimis către abonați în aceleași condiții ca și pentru informațiile publicate pe site, în concordanta cu prevederile acestui document.
Abonații newsletterului solcharge.ro pot retrimite aceste comunicări comerciale și altor persoane, pe răspunderea lor, și în condițiile în care nu au modificat nici structura, nici conținutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonații newsletterului solcharge.ro mesaje comerciale, se considera ca au fost informate în prealabil de către abonați despre prevederile prezentului articol. În acest context, SOLCHARGE DISTRIBUTION nu poate fi făcută răspunzătoare sub nicio forma de acțiunile abonaților săi.

SOLCHARGE DISTRIBUTION își rezerva dreptul de a restricționa accesul oricărui abonat la newsletter, daca SOLCHARGE DISTRIBUTION SRL are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

12. CODURI DE CONDUITĂ
Solcharge.ro respectă prevederile legii nr. 363/2007 din 21.12.2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementarilor cu legislația europeana privind protecția consumatorilor.

13. DISPOZIȚII FINALE
Orice alta problema cauzata de produsele și serviciile prezentate pe solcharge.ro și acre nu este deja tratata de niciun articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabila în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator. Persoana responsabila cu concilierea este Oliviana Petruța Cioabă, putând fi contactată la adresa contact@solcharge.ro sau telefonic la numărul 0750418020.
În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instanțelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părți.

Fiind de acord cu acești “Termeni și Condiții” de utilizare a site-ului solcharge.ro, clientul își asuma în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi plătite de SOLCHARGE DISTRIBUTION fata de orice client este valoarea sumei încasate de SOLCHARGE DISTRIBUTION de la acest client.