Ghid rapid Mini PC cu Home Assistant preinstalat

Mini PC cu Home Assistant

În continuare vom prezenta pașii care trebuie urmați pentru configurarea inițială a unui Mini PC cu Home Assistant preinstalat.

  1. Conectează Mini PC-ul la rețeaua locală folosind un cablu Ethernet (mufă RJ45) și la alimentare, folosind sursa din pachet.
  2. Mini PC-ul ar trebui să pornească automat, deoarece este setat în BIOS să repornească automat după o pană de curent. Dacă nu pornește, va trebui sa conectezi un monitor și o tastatură și să verifici setarea corespunzătoare din BIOS.
  3. Așteaptă 2-3 minute. Accesează un browser de pe PC, telefon, tabletă sau laptop conectat la aceeași rețea ca și mini PC-ul cu Home Assistant. Introdu în browser adresa http://homeassistant.local:8123 și ar trebui să apară pagina inițială de configurare.
Pagina de autentificare
  1. Dacă pagina de autentificare nu apare și în schimb este afișată o eroare, trebuie să verifici dacă Mini PC-ul s-a conectat la rețea și să afli adresa IP pe care a primit-o. Pentru a face acest lucru, conectează un monitor la mini PC sau verifică clienții router-ului din interfața acestuia. Apoi, introdu adresa IP urmată de :8123 în browser. De exemplu, dacă adresa IP este 192.168.1.100, introdu în browser adresa http://192.168.1.100:8123.
  1. Apeși pe butonul albastru denumit Creează-mi casa inteligentă și începe procesul de inițializare a sistemului Home Assistant (Eng. ONBOARDING).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *