Studiu de caz: stație de încărcare pe branșament monofazic de putere redusă

Statie de incarcare cu management automat al puterii de incarcare

Cuprins

Cum încarc mașina fără probleme de la un branșament monofazic de putere redusă?

În cazul mașinilor electrice, una dintre provocările cu care se confruntă proprietarii de astfel de vehicule este încărcarea eficientă și sigură. Pentru mulți, acest lucru devine și mai complicat când vine vorba de branșamente monofazice cu putere redusă. Din fericire, există soluții care abordează această problemă și una dintre ele este stația de încărcare electrică de la LEKTRI.CO care poate gestiona in mod automat puterea de încărcare în funcție de puterea disponibilă.

Provocarea branșamentului monofazic de putere redusă

În multe locuințe, mai ales cele mai vechi sau în zone rurale, branșamentele electrice sunt de tip monofazic și au o putere redusă. Aceasta poate crea o problemă atunci când încerci să încarci o mașină electrică, deoarece există riscul depășirii puterii branșamentului și declanșarea siguranței generale. Majoritatea branșamentelor existente sunt de 5-7,4 kVa, astfel că o stație care poate încărca cu 7,4kW monofazic poate supraîncărca instalația. Chiar și dacă ai un branșament monofazic de putere mai mare, maximul fiind de 9kVa, tot exista posibilitatea depășirii puterii maxime, ca urmare a consumatorilor uzuali ai casei, care se pot suprapune cu încărcarea mașinii electrice.

Soluția oferită de stația de încărcare de la LEKTRI.CO

Stația de încărcare de la LEKTRI.CO este proiectată să rezolve această problemă. Grație tehnologiei de management al energiei, stația de încărcare de la LEKTRI.CO își poate ajusta automat puterea de încărcare în funcție de consumul general al locuinței. Astfel, chiar și pe un branșament monofazic de putere redusă, stația de încărcare poate funcționa fără să suprasolicite rețeaua.

Caracteristici cheie

  • Managementul inteligent al energiei: Stația monitorizează în timp real consumul de energie al locuinței și ajustează puterea de încărcare în consecință.
  • Siguranță sporită: Tehnologia încorporată evită riscurile asociate cu suprasolicitarea rețelei, precum întreruperile sau deteriorările.
  • Utilizare ușoară: Aplicația dedicată oferă o interfață intuitivă pentru gestionarea încărcării.

De ce să alegi LEKTRI.CO?

Pe lângă faptul că rezolvă o problemă majoră, stația de încărcare de la LEKTRI.CO oferă și alte beneficii, cum ar fi durabilitatea, designul elegant și compatibilitatea cu diverse tipuri de mașini electrice. De asemenea, instalarea este simplă și rapidă, făcând-o o opțiune accesibilă pentru majoritatea utilizatorilor.

A avea o stație de încărcare electrică acasă pe un branșament monofazic de putere redusă nu este doar posibil, ci și eficient și sigur, grație soluțiilor inteligente precum cea oferită de LEKTRI.CO. Aceasta nu numai că elimină riscul de suprasolicitare a rețelei, dar îți oferă și pacea sufletească de a ști că mașina ta electrică va fi întotdeauna încărcată și gata de drum, fără a compromite integritatea instalației electrice din locuința ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *