Divizia de mașini electrice a Renault (Ampere) va lansa un vehicul electric „cu un preț sub 20.000 de euro”

Noua divizie Ampere a grupului Renault și-a dezvăluit strategia de viitor, incluzând prezentarea vehiculului urban denumit „Legend” la evenimentul de astăzi Ampere Capital Markets Day.

Conform celor mai recente informații, „Legend” este proiectat să fie un lider al eficienței energetice, având un consum impresionant de doar 10 kWh/100km și emisii de CO₂ cu 75% mai mici față de majoritatea vehiculelor cu combustie internă comercializate în Europa în 2023. Se prevede că acest model va fi disponibil la un preț de intrare sub pragul de 20.000 de euro înainte de aplicarea subvențiilor.

Planurile Ampere nu se opresc aici. Compania intenționează să lanseze încă trei modele electrice în perioada următoare pentru a-și consolida prezența pe piața în creștere a vehiculelor electrice. Aceasta vine în completarea portofoliului care va include și modelele cunoscute Renault Megane, Scenic, Renault 5 și Renault 4, cu vânzări ce ar trebui să atingă 1 milion de unități în 2031 și venituri de 10 miliarde de euro în 2025, urmând să crească la 25 de miliarde în 2031​​​.

Noul model va fi fabricat în Europa și va fi asamblat pe platforma AmpR Small, aducând un plus de valoare producției locale și speranțe de venituri substanțiale pentru companie. În lumina acestei lansări, se așteaptă ca și prețul modelului Dacia Spring să scadă semnificativ, menținând astfel poziția brandului Dacia ca opțiune accesibilă pe piața auto​

Cu o echipă de 11.000 de angajați, din care 35% vor fi ingineri, mulți dintre ei programatori, Ampere se bazează pe puterea inovației și a tehnologiei pentru a răspunde provocărilor din industria auto. CEO-ul Luca de Meo subliniază că Ampere este un răspuns ambițios și holistic al industriei europene la competiția globală, fiind conceput să producă vehicule electrice accesibile pentru toți, în timp ce abordează imperativele tranziției energetice​.

Așadar, „Legend” nu este doar un nou model în portofoliul Renault, ci o promisiune pentru un viitor sustenabil, eficient și mai accesibil pentru toți iubitorii de automobile electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *