McCharge cu cartofi prăjiți: McDonald’s instalează în Franța stații de încărcare de 150-200kW

McDonald’s implementează 2.000 de noi puncte de încărcare rapidă în 700 de parcări din Franța până în 2025. Fiecare stație de încărcare de la McDonald’s va oferi o putere de 150-200 kilowați, permițându-ți să-ți reîncarci mașina în aproximativ timpul necesar pentru a consuma un meniu Big Mac.

Această inițiativă răspunde unei nevoi serioase de stații de încărcare rapidă în Franța. La sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, țara avea peste 111.000 de puncte de încărcare publice, dar doar 8% dintre acestea aveau o putere de 150 kW sau mai mare, majoritatea fiind situate la stațiile de serviciu de pe autostrăzi. Cu acordul McDonald’s, desfășurarea în Franța a pornit deja, începând cu periferiile Parisului. Stațiișe vor fi furnizate de Izivia, filiala de încărcare EV a EDF, companiile confirmând acest lucru într-o declarație ieri. Prețurile nu au fost încă stabilite, dar se vor dori a fi „atractive” și competitive.

De asemenea, Franța cere acum companiilor cu mai mult de 20 de locuri de parcare să instaleze cel puțin un punct de încărcare, guvernul țintind 400.000 de puncte de încărcare publice până în 2030, dintre care 50.000 vor fi unități de încărcare rapidă. Advenir, un program guvernamental francez dedicat infrastructurii de încărcare EV, a anunțat recent adăugarea a încă 200 de milioane de euro pentru a extinde punctele de încărcare din țară.

Christelle Vives, directorul general al Izivia, a declarat că punctele de încărcare vor fi „alimentate cu energie verde (eoliană, solară, hidroelectrică) pentru a garanta cele mai scăzute niveluri posibile de CO2”. Pe parcursul parteneriatului de 12 ani între Izivia și McDonald’s, stațiile de încărcare rapidă vor furniza aproximativ 9,4 miliarde de kilometri de energie, salvând 1,7 milioane de tone de CO2.

Lanțul de supermarketuri francez Carrefour instalează de asemenea 5.000 de puncte până în 2025, oferind deținătorilor de carduri de fidelitate energie gratuită pentru primele ore la 22 kW, suficient pentru a încărca un Renault Zoe.

McDonald’s are planuri similare în Italia, Suedia și Regatul Unit, unde intenționează să instaleze 10.000 de încărcătoare până în 2030 într-un acord cu Instavolt. Așteptăm și la noi în Romania să apară inițiative asemănătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *