IKEA intensifică proiectul de instalare de panouri fotovoltaice în parcări în SUA

IKEA a anunțat că adaugă mai multe sisteme de stocare a energiei și sisteme fotovoltaice în parcările și pe acoperișurile magazinelor în șapte dintre magazinele sale din SUA.

IKEA a instalat panouri solare la magazinele sale din SUA timp de mai mult de un deceniu. Magazinul din Paramus, New Jersey, este primul din cele șapte unități incluse în acest nou val de investiții în energie solară. Paramus dispune de primul sistem de parcare pe termen lung al IKEA care maximizează numărul de panouri solare și acoperă întregul acoperiș al platformei de parcare.

Restul unităților din proiect se află în Brooklyn, Covina, New Haven, Stoughton, Tempe și depozitul IKEA din Parcul Industrial Tejon. Când toate cele șapte unități vor fi complet operaționale, ele vor furniza colectiv 13,600 megawatt-ore de producție anuală, echivalentul compensării a 5,883 tone de emisii de carbon.

Gigantul suedez al vânzării cu amănuntul a anunțat finalizarea primei sale parcări solare la IKEA Baltimore în septembrie 2021. A anunțat, de asemenea, că lansează un proiect de încălzire și răcire regenerabilă pentru a înlocui și optimiza sistemele HVAC existente cu eficiență energetică și coeficient de performanță ridicat. Va începe cu cinci magazine în acest an. Lucrările vor dura aproximativ un an, iar magazinele vor rămâne deschise în timpul lucrărilor.

IKEA SUA are ca obiectiv eliminarea combustibililor fosili din operațiunile sale cu 80% până în 2030.

Așteptăm investiții de genul acesta și în magazinele IKEA din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *