Volvo Energy și Connected Energy colaborează pentru a da o a doua viață bateriilor de mașini electrice

Volvo Energy s-a asociat cu compania britanică de stocare a bateriilor Connected Energy pentru a da o nouă viață bateriilor uzate de la vehiculele electrice (EV). Cele două companii au semnat o scrisoare de intenție pentru a dezvolta împreună un sistem de stocare a energiei folosind baterii recuperate de la autobuzele, camioanele și alte utilaje electrice Volvo.

Camioane Volvo electrice. Sursa: Volvo Trucks

Când bateriile EV ajung la sfârșitul perioadei lor de utilizare optimă, ele au încă până la 80% din capacitatea lor originală de stocare a energiei. Acest lucru deschide un vast domeniu de posibilități pentru aplicații de stocare. Connected Energy, o companie în care Volvo Energy a investit deja, are expertiză în dezvoltarea acestor sisteme de stocare a energiei cu baterii reutilizate. Sistemul lor E-STOR este deja în funcțiune în Marea Britanie și Europa pentru a susține stațiile de încărcare EV și pentru a asigura suport pentru micro-rețele și sursele regenerabile de energie.

Într-o aplicație de genul, bateriile reutilizate pot fi folosite pentru o perioadă foarte mare de timp, deoarece regimul de utilizare este mult mai puțin solicitant. Spre deosebire de utilizarea într-o mașină, care alternează perioade scurte de descărcare/încărcare intensă corespondând accelerației și regenerării, în cazul stocării în aplicațiile de energie regenerabilă încărcarea și descărcarea se face la putere mai mică pe perioade mai lungi de timp.

Recent, Volvo Energy a instalat un sistem E-STOR la fabrica sa din Gothenburg, Suedia. Sistemul este folosit în prezent pentru a testa și evalua rata sa de răspuns la rețeaua electrică suedeză.

Dezvoltarea primului prototip de sistem de stocare a energiei utilizând baterii EV Volvo este așteptată să înceapă mai târziu în acest an. Volvo Energy își propune să lanseze comercial sistemele în Europa la începutul anului 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *